"Van Merelbeke tot Japan, Ali-import ademt innovatie."

Sauzen - Ramen

Wat is ramen?
Ramen is een Japanse noedelsoep. Het is geïnspireerd op noedelsoepen die Chinese immigranten eind 19e eeuw naar Japan brachten. De combinatie van verwarmende, voedingrijke bouillon en gevulde noedels won het van de Japanse arbeidersklasse, die het de ideale maaltijd vond om ze tevreden te houden tijdens lange dagen van fysieke arbeid.
Tegenwoordig wordt het beschouwd als een van de populairste 'fastfood' in Japan. Ramenrestaurants zijn vaak vrij klein en open voor de straat, met rijen krukken tegen een toonbank. Mensen van alle rangen en standen gaan zitten en slurpen zich binnen enkele minuten een weg door een dampende hete kom ramen, voordat ze zich haasten om hun dag te beginnen.
Over het algemeen zitten net gekookte ramennoedels in een soep of bouillon met kip, varkensbuik, eieren, zeewier, dashi, lente-uien en vele andere ingrediënten om een slurpwaardige maaltijd te maken die vol zit met een overvloed aan lipsmakende umami. In Japan is ramen zo goed als een nationale obsessie, waarbij elk gebied van het land verklaart dat het de beste stijl is.Ramen Soup (Soy Sauce Base) 2 kg
€ 22,26 (excl. 6% BTW)
Meer info
  
...