"Van Merelbeke tot Japan, Ali-import ademt innovatie."

Sauzen - Ponzu

Als u thuis graag Aziatische gerechten kookt, dan moet u een fles ponzu in uw kast hebben. Het is een essentiële specerij en marinade met een heerlijke, zinnelijke smaak die goed samengaat met groenten, zeevruchten en vlees. Helaas is het buiten Japan zeer weinig bekend en verdient het meer bekendheid.
Ponzu is een saus op basis van citrusvruchten die in de Japanse keuken wordt gebruikt als marinade of als toevoeging aan sojasaus. Het wordt gemaakt met rijstwijn, rijstazijn, bonito visvlokken en zeewier. Nadat de vloeistof is afgekoeld en gezeefd, wordt het doordrenkt met een Japanse citrusvrucht genaamd yuzu. Andere Japanse citrusvruchten zoals sudachi, daidai en kabosu worden ook gebruikt.
Het heeft een zeer kenmerkende smaak die het smaakspectrum bestrijkt; het kan zout, bitter, zoet en zuur zijn in één keer. Ponzu in combinatie met sojasaus maakt een prachtige dipsaus genaamd "ponzu shoyu" die echt geweldig is met wat licht geschroeide ahi. Het wordt ook gebruikt als dipsaus voor eenpansgerechten zoals nabe en shabu shabu. Men kan ook stukjes sashimi in ponzu-saus dippen. Een scheutje ponzu in wat rijst kan het echt verlevendigen. Als je moe bent van Worcestershire sauce, probeer dan een beetje ponzu met je gegrilde biefstuk of dribbelde op een rauwe oester.


Ponzu Zabon - Ryo no namida 320ml
€ 21,86 (excl. 6% BTW)
€ 17,48 (excl.6% BTW)

Uw voordeel: € 4,38
Meer info
  
...


Ponzu Sudachi 150ml
€ 7,47 (excl. 6% BTW)
Meer info
  
...


Ponzu Yuko
€ 21,86 (excl. 6% BTW)
Meer info
  
...


Yuzu ponzu 150 ml
€ 6,76 (excl. 6% BTW)
Meer info
  
...


Yuzu ponzu 1L
€ 26,04 (excl. 6% BTW)
Meer info
  
...