"Van Merelbeke tot Japan, Ali-import ademt innovatie."

Kruiding - Pickels

Koele, zilte augurken rechtstreeks uit de koelkast zijn een van de eenvoudigste geneugten van de zomer. Snelle pekel is ook een briljante oplossing voor het conserveren van een overvloed aan groenten uit de markt of uit uw tuin. Voor het snel inmaken van groenten meng je een mengsel van azijnsoorten en kruiden.

Wat is een Quick Pickle?
Snelle augurken worden ook wel koelkastzuur genoemd. Het zijn eenvoudigweg groenten die in een azijn, water en zoutoplossing (soms ook suiker) worden gepekeld en in de koelkast worden bewaard. Snelle augurken ontwikkelen niet de diepe smaak die gefermenteerde augurken wel hebben, maar ze hebben ook maar een paar dagen in de pekel nodig voordat ze kunnen worden genoten.

Vers is het beste
Pekelen kan het beste gedaan worden met superverse groenten. Bewaar de licht gekneusde exemplaren voor soepen of andere vormen van conservering. Bijna elke groente kan gepekeld worden, en de vorm die u kiest om in te pekelen is geheel aan u. Wortels kunnen bijvoorbeeld worden geschild en in lucifers of munten worden gesneden. Cherrytomaten kunnen het best in hun geheel worden geconserveerd. Groene groenten, zoals sperziebonen of asperges, kunnen twee tot drie minuten in kokend water worden geblancheerd en vervolgens in een ijsbad worden geshockeerd om hun kleur te behouden

Het geheim van een echt unieke, smaakvolle pickel zit in de kruiden die je aan de pekel toevoegt. Dille augurken zijn niets meer dan komkommers op smaak gebracht met knoflook, dillezaad en rode pepervlokken. Wortels worden exotischer wanneer ze gepekeld worden met koriander, gember, kurkuma en tijm. Andere klassieke combinaties zijn sperziebonen met knoflook en verse dille, cherrytomaten met zwarte peperkorrels en knoflook, en pompoen met ui en knoflook.


Neri Ume Pruimen Puree 250g
€ 11,10 (excl. 6% BTW)
Meer info
  
...